Bruschetta met tomaat, rucola en Parmezaanse kaas

12 stuks
bereiden

waardering 7,7obv 19 waarderingen

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 pakken Heinz Tomatenblokjes à 390 g
  • 1 eetlepel verse oregano, fijngehakt
  • 2 gedroogde chilipepertjes, verkruimeld
  • 1 groot stokbrood
  • 1 bosje verse basilicum, in reepjes
  • 75 g rucola
  • 150 g Parmezaanse kaas, in flinters geschaafd

Bereiden

Verhit de olijfolie in een wijde pan en fruit de knoflook zachtjes glazig. Roer de tomatenblokjes, oregano en chilipepertjes erdoor en laat het geheel 20-30 minuten zachtjes sudderen tot het een dikke saus wordt.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd het stokbrood schuin in 12 lange plakken en rooster ze op de bakplaat in de oven goudbruin en krokant. Bestrijk de bruschette royaal met de tomatensaus en verwarm de bruschette nog 5 minuten in de oven.

Leg de bruschette op een schaal en druppel er nog wat olijfolie over. Strooi het basilicum, de rucola en kaas erover. Serveer direct.

Het recept 'Bruschetta met tomaat, rucola en Parmezaanse kaas' wordt je aangeboden door

Reacties op dit recept

  • Freek Niet te evenaren en te vergelijken met de kant en klaar bruchetta's. Vooral de verse rucola geeft een heerlijke smaak.
  • frans Absoluut een aanrader, verse tomaatjes ipv de heinz (sorry heinz) is verrukkelijk.
  • Danny Heerlijk vers hapje. Vooral de verse gesnipperde Grana Padona erover in combinatie met de rucola. Verukkelijk.