Chili met kip, bonen en tomatenblokjes

4 personen
bereiden

waardering 7,9obv 26 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
  • 1 (rode) ui, gesnipperd
  • ½ eetlepel chilipoeder
  • ½ eetlepel gemalen komijn (djinten)
  • 500 g kipfilet, in blokjes of reepjes
  • 390 g Heinz Tomatenblokjes met knoflook
  • 1 blik rode bonen (kidneybonen, ca. 400 g), uitgelekt
  • 2 eetlepels gehakte koriander

Bereiden

Verhit de olie en fruit hierin de ui, chilipoeder en komijn 2 minuten.

Schep de blokjes kip erdoor en roerbak 4 minuten op een hoge stand tot ze goudbruin zijn.

Meng de tomatenblokjes met knoflook erdoor en verwarm 4 minuten.

Schep de bonen erdoor en verwarm zonder te koken.

Bestrooi de chili met de koriander en serveer.

Lekker met naanbrood of tortillachips en tomaten-komkommersalade.

Variatietip

Vervang Heinz Tomatenblokjes met knoflook door Heinz Tomatenblokjes of Heinz Gepelde Tomaten.

Het recept 'Chili met kip, bonen en tomatenblokjes' wordt je aangeboden door

Reacties op dit recept

  • astrid Lekker, makkelijk gerechtje. Lekker om een ovenschaal met tortillachips en een dikke laag kaas in de oven te doen en deze saus er dan over te gooien!