Hamrolletjes met tomatenrisotto

4 personen
bereiden

waardering 7,6obv 15 waarderingen

Ingrediënten

  • 8 grote plakken Parmaham of andere rauwe hamsoort
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 g risottorijst
  • 500 ml bouillon
  • 390 g Heinz Tomatenblokjes
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 375 ml Heinz Tomato Frito
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel basilicum, gehakt
  • enkele blaadjes basilicum

Bereiden

Leg de plakken ham naast elkaar op een plank.

Verwarm de olie in een ruime steelpan. Voeg de ui toe en fruit deze 3 minuten zonder te kleuren.

Schep de rijst erdoor totdat de korrels glanzen. Verwarm de bouillon en voeg deze al roerend lepel voor lepel toe en laat de rijst tussendoor het vocht goed opnemen (15-20 minuten).

Schep de tomatenblokjes erdoor en verwarm al roerend.

Roer als de rijst beetgaar is de Parmezaanse kaas, peper en zout door de risotto.

Verwarm de Tomato Frito, balsamicoazijn en gehakte basilicum voor de saus.

Verdeel de risotto over de plakken ham en vorm er stevige rolletjes van.

Schep de saus op vier warme borden, leg de gevulde hamrolletjes erin en garneer met basilicum.

Variatietip

Vervang Heinz Tomatenblokjes door Heinz Tomatenblokjes met basilicum en oregano of Heinz Tomatenblokjes met knoflook.

Het recept 'Hamrolletjes met tomatenrisotto' wordt je aangeboden door