Kaasfondue met Hollandse kaas

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 13 waarderingen

Ingrediënten

  • 250-300 ml (droge) witte wijn
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 400 g belegen kaas, geraspt (probeer ook eens nagelkaas of kruidenkaas)
  • 1 eetlepel maïzena
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • desgewenst: 1 theelepel knoflookpoeder en 1 eetlepel peterselie
  • brood

Bereiden

Giet de wijn in een pan en breng het aan de kook. Voeg de knoflook toe.

Haal de pan even van het vuur en voeg de kaas toe. Laat de kaas onder voortdurend roeren smelten (voeg eventueel nog een scheutje wijn toe). Zet de pan weer op een zacht vuur (het mengsel mag niet weer gaan koken).

Meng de maïzena met wat water in een kopje en roer dit door het kaasmengsel.

Breng de kaasfondue op smaak met zout, peper en nootmuskaat (en eventueel knoflook en peterselie) en zet de pan op tafel op een rechaud of andere warmtebron.

Prik een stukje brood stevig aan een fonduevork en doop deze in de kaasfondue.

Extra benodigd

Rechaud

Het recept 'Kaasfondue met Hollandse kaas' wordt je aangeboden door

Reacties op dit recept

  • Machteld Je kan het ook zonder wijn maken, dan vind ik het lekkerder.