Penne al forno (penne uit de oven)

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 23 waarderingen

Ingrediënten

  • 300 g penne
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 2 rode paprika's, in grove stukken
  • 1 courgette, in grove stukken
  • 1 aubergine, in stukken
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden (vers of gedroogd)
  • 250 g rundergehakt
  • 1 pak Heinz Tomato Frito (375 ml)
  • 125 ml crème fraîche
  • 100 g pecorino of belegen kaas, geraspt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit de olijfolie in een hapjespan of wok en roerbak de groenten met de knoflook, rode peper en Italiaanse kruiden in 6-8 minuten beetgaar.

Bak het gehakt (zonder extra vet) in een koekenpan al omscheppend rul.

Giet de penne af en meng de pasta met het gehakt, de tomato frito en crème fraîche door de groenten.

Verdeel de pasta met groenten in een grote lage ovenschaal en strooi de kaas erover. Laat de pastaschotel in de oven in 25-30 minuten door en door heet worden en de kaas smelten.

Het recept 'Penne al forno (penne uit de oven)' wordt je aangeboden door

Reacties op dit recept

  • Saskia Crème fraîche kan je weglaten of heel klein beetje gebruiken. Niet heel bijzonder, gewoon prima.
  • g Een heerlijk gerecht om nog eens te maken, zo lekker.
  • Mathilda De hoeveelheid is heel groot. Je kunt best een halve courgette of halve aubergine nemen. Zout en peper is weggelaten in het recept, dus proeven. Neem echt een heel grote ovenschaal, anders past het niet.
  • Kees Erg lekker recept. Zout hoeft niet, zwarte peper maakt het lekkerder.
  • Piet Vervang het gehakt door een in plakjes gesneden salamiworst.
  • Jim Je kunt ook een zak Italiaanse groentemix nemen. Zit geen courgette in maar net zo lekker.