Penne met mosselen

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 13 waarderingen

Ingrediënten

  • 350 g penne
  • 200 ml witte wijn
  • 1 kleine prei, in ringen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kg verse mosselen
  • olijfolie
  • 125 g champignons, in plakjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 pot Heinz Pasta Sauce Seasons met Courgette & Oregano
  • 2 eetlepels peterselie, gehakt
  • 2 eetlepels basilicum, gehakt

Bereiden

Kook de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Doe de witte wijn, prei, ui en het laurierblaadje in een ruime pan en kook de mosselen hierin in 5 minuten gaar. Giet de mosselen over in een schaal en bewaar het kookvocht.

Verhit olijfolie in een hapjespan en bak hierin de champignons en knoflook. Voeg de pastasaus en het overgebleven kookvocht van de mosselen hieraan toe, breng het geheel aan de kook en laat het ca. 3 minuten koken.

Voeg de peterselie, het basilicum en naar smaak zout en peper toe en laat het nog 1 minuut koken op matig vuur. Voeg de mosselen (in de schelp) aan de saus toe en meng alles goed door elkaar.

Serveer de saus over de penne.

Het recept 'Penne met mosselen' wordt je aangeboden door

Reacties op dit recept

  • Marco Pastasaus kan je toch veel lekkerder en leuker zelf maken. Jammer dit haalt het creatieve er weer behoorlijk uit.