Ratatouille van paprika, courgette, aubergine en tomaat

4 personen
bereiden

waardering 7,9obv 25 waarderingen

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 1 grote ui, in grove stukken
  • 2 rode paprika's, in grove stukken
  • 1 aubergine, in grove stukken
  • 1 courgette, in dikke plakken
  • 500 g tomaten, in partjes
  • 4 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 4 eetlepels Heinz Tomato Ketchup
  • geraspte kaas

Bereiden

Verwarm de olijfolie in een pan met een dikke bodem en schep de knoflook, ui, rode peper, paprika, aubergine, courgette en tomaat erdoor. Steek de takjes kruiden ertussen. Smoor de groenten afgedekt in 15-20 minuten zachtjes gaar.

Schep de tomatenketchup erdoor en breng de ratatouille op smaak met zout en peper. Serveer de ratatouille met wat geraspte kaas erover.

Het recept 'Ratatouille van paprika, courgette, aubergine en tomaat' wordt je aangeboden door

Reacties op dit recept

  • anja Ik vind het toch lekkerder als de aubergine wat fijner gesneden is. De schil blijft toch iets stugger en een wat grove, stugge stukken in je mond is minder smakelijk.
  • petra Ik heb de verse tomaten vervangen door een blik gepelde tomaten en dat was ook heel lekker en heel makkelijk.
  • karine Aubergine heeft eerst een pauze nodig: snij ze in repen van 1cm, bestrooi met ruim zout en laat 30m rusten, afspoelen en stomen voor 25m (of iets minder) in stoomkoker, eerst gedrenkt in appelazijn (of gewone). Het zout doet het bittere verdwijnen en de azijn maakt ze heerlijk zacht, ook de schil, ze hebben dan ook een zachtbruine kleur.
    • MONIQUE Dank je voor deze tip
    • Gerda Top, ga ik proberen!
    • Nicky Eerst 30 min. met zout behandelen definitief! Daarna is grillen ook goed i.p.v. stomen. Zo doen ze dat overal in het Midden-Oosten waar ze expert zijn op het gebied van aubergines.
  • Lucie Heerlijke ratatouille! De kaas is niet echt nodig bij dit gerecht. Vooral de aubergine smaakt perfect in dit gerecht! Een aanrader met rijst gecombineerd bv.
  • Piet Gemaakt met grafitti aubergine (aanbieding EMTE) en een blik gepelde tomaat. Makkelijk en heel erg smakelijk (geserveerd met een italiaans gekruide rollade uit de oven en spaghetti con olio e aglio). Absolute aanrader.
  • Inez In plaats van een rode peper heb ik een kleine eetlepel knoflookpeper toegevoegd. Lekker pittig!
  • Esther Lekker recept. Ik heb de rode peper en de ketchup weggelaten (sorry Heinz) maar kipfilet toegevoegd. Ook lekker met stokbrood.
    • Aréke Lekker ook met rundvlees en rijst.
  • Maartje Wat kan ik erbij eten wat koolhydraat arm is?
    • Kees Quinoa
    • Linda Peulvruchten!
  • Karel Heerlijk! Ook zonder de Eggplant en als tegenhanger een zoete sla!
    • Karel .. en rijst
  • Leuni Ook heerlijk met Polenta
  • Carla Precies zo gedaan als in het recept, maar was erg nat. Maar wel erg lekker.
  • Sibilla Was heerlijk recept met wat rijst erbij, of stokbrood.