Visfondue

4 personen
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,4obv 7 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 klein bosje bleekselderij, fijngehakt
  • 1 scheutje olijfolie
  • 600 g vis: zalm, kabeljauw, Noorse garnalen, griet, zeewolf, mosselen, in blokjes van 1 cm
  • 2 eetlepels basilicumsaus (kant-en-klaar)
  • zonnebloemolie

Voorbereiden

Meng de ui en de knoflook met een lepel citroensap, bleekselderij en een flinke scheut olijfolie. Wentel de helft van de stukjes vis erdoor en laat het geheel een paar uur in de koelkast marineren.

Meng 2 eetlepels basilicumsaus (pesto) met een flinke scheut olijfolie en een lepel citroensap. Wentel de overgebleven stukjes vis er door en laat ze een paar uur marineren.

Bereiden

Verwarm de zonnebloemolie in een pan totdat er een witte damp van af komt. Giet de olie over in een fonduepan en zet deze op een rechaud. Leg de stukjes vis in een schepnetje en doop deze ca. 1 minuut in de verhitte olie.

Extra benodigd

Fonduepan, rechaud

Het recept 'Visfondue' wordt je aangeboden door