Viskoekjes met een garnalen-tomatensaus

4 personen
bereiden

waardering 7,4obv 11 waarderingen

Ingrediënten

  • 400 g witvisfilet (bv. pangasius of kabeljauw), in stukken
  • 1 pak Heinz Tomato Frito (375 g)
  • 1 eidooier
  • 3 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
  • 6 eetlepels bloem
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 100 g Hollandse of roze garnalen
  • 2 theelepels oregano

Bereiden

Pureer de vis in de keukenmachine en meng er 2 eetlepels tomato frito met de eidooier, peterselie, 2 eetlepels bloem, ½ theelepel zout en peper naar smaak door.

Verdeel het vismengsel in 8 gelijke porties en vorm deze tot platte koekjes. Wentel de viskoekjes door de resterende bloem.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de viskoekjes op matig hoog vuur in 4-6 minuten goudbruin en gaar.

Verwarm intussen in een pan de resterende tomato frito en roer de garnalen en oregano erdoor. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Serveer de viskoekjes met de saus. Lekker met pasta en sperzieboontjes.

Extra benodigd

Keukenmachine

Het recept 'Viskoekjes met een garnalen-tomatensaus' wordt je aangeboden door