Vleesfondue

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 8 waarderingen

Ingrediënten

  • 800 g vlees: biefstuk, kalfshaas, fricandeau, kipfilet, gehaktballetjes, varkenshaas, kalkoenfilet
  • zonnebloemolie
  • desgewenst: garnalen en stevige vis (zalm, tonijn), champignons, reepjes paprika, ui of bosui

Bereiden

Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 1½ cm en schik de blokjes vlees soort bij soort op een mooie schaal (of 2 schalen bij meer dan 5 personen). Serveer de kip apart op een schaal.

Verwarm de zonnebloemolie. De olie is heet genoeg als deze gaat spetteren als er een druppel water in laat vallen of als er een witte damp af komt. Giet de olie over in een fonduepan en zet deze op een rechaud.

Prik het vlees op een fonduevork en doop dit in de olie. Kruid het vlees eventueel met wat zout en peper.

Extra benodigd

Fonduepan, rechaud

Het recept 'Vleesfondue' wordt je aangeboden door

Reacties op dit recept

  • Edwin Water in de olie! Wat een bizarre opmerking. NOOIT water in heet vet. Gewoon een stukje brood. Als het bruin wordt is de olie heet genoeg.
  • Lisette Kipfilet en kalkoenfilet? Varkenshaas en varkensfricandeau? Ik zou 1 van de 2 serveren zeker als het voor 4 personen is. Ook nog bief en gehaktballetjes en champignons. Wat lekker is kalfslever gerold in plakje ontbijtspek.
  • Frank Ik kook de gehakballetjes even kort voor in wat water met zout. In het kokend water leggen, 1 minuut doorkoken, dan gas af en laten afkoelen in het water. Als het water onder de 50 a 60 graden is haal de balletjes er uit, laat verder afkoelen en droog goed af met keukenpapier. Zo duurt het frituren veel korter en blijven ze malser van binnen. Rauwe balletjes moet je zo lang frituren dat ze erg krimpen en droog worden. Als je de balletjes zelf maakt, doe dan 'n scheutje olie onder het gehakt en flink veel kruiden, kunnen ze wel hebben.
  • Narda Kalfsleder met spek, dat spettert erg.
    • Pino Je moet ook lever gebruiken ipv leder. Is ook minder taai.