Tarte Tatin met amandelschaafsel

8 personen
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,4obv 13 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 pak Honig Mix voor Appeltaart
  • 210 g zachte margarine
  • 1 ei
  • 60 g suiker
  • 750 g harde peren (geen handperen) of zure appels (Goudreinet, Jonagold), in vieren
  • amandelschaafsel

Voorbereiden

Doe de Mix voor Appeltaart, 150 g margarine en 2/3 van het ei in een beslagkom en meng dit alles met een mixer (kneedhaken) tot een glad deeg. Laat het deeg vervolgens 2 uur opstijven in de koelkast.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 210 °C.

Beboter de schaal heel grondig. Bestrooi de schaal met de helft van de suiker. Leg de peren of appels dakpansgewijs met de bodem naar onder in de schaal. Verdeel er 60 g margarine in klontjes overheen.

Rol de deegbal uit tot een plak met 24 cm doorsnee (even groot als de schaal). Bedek het fruit in de schaal vervolgens goed met deze deegplak zodat het fruit niet meer zichtbaar is. Bestrijk het deeg met de rest van het ei.

Bak de taart in het midden van de oven ca. 60 minuten. Laat de taart na het bakken iets afkoelen en draai vervolgens de schaal om zodat de tarte Tatin gepresenteerd wordt met het fruit bovenop.

Rooster de amandelschaafsel in een droge koekenpan en strooi deze over de taart. Serveer de taart lauw of helemaal koud.

Extra benodigd

Mixer, lage ronde schaal (Ø 24 cm)

Oven

Elektrische oven 210 ºC, heteluchtoven 200 ºC, gasoven stand 4.

Het recept 'Tarte Tatin met amandelschaafsel' wordt je aangeboden door

Reacties op dit recept

  • Daphne Recept vandaag geprobeerd! 60 minuten is zooooooo te lang!! Mijn bodem was knoerhard, kon zo iemand de kop ermee inslaan. Ik raad aan de taart te bakken in 30-35 minuten. De overige 30 gr suiker is trouwens nog bedoeld om over de appels te strooien. (is niet vermeld in het recept). Voor de rest is het wel lekker, op de bodem na.