Amandeltaart

20 porties
bereiden

waardering 7,6obv 8 waarderingen

Bevat per portie

317 kcal
5 g eiwit
13 g vet
27 g koolhydraten

Ingrediënten

  • voor het beslag
  • 1 beker (250 ml) slagroom
  • 1 beker suiker
  • 2 bekers bloem
  • 3 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • voor de vulling
  • 125 g boter
  • 3 eetlepels melk
  • 1 beker suiker
  • 100 g geschaafde amandelen

Bereiden

Bij deze taart is het lege slagroombekertje de maatbeker voor de andere ingrediënten.

Roer de room, suiker, bloem, eieren en bakpoeder tot een glad beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over een braadslee en bak het voor in 15-20 minuten in de op 180-200 °C voorverwarmde oven tot de bovenkant licht goudgeel is en niet meer plakt.

Verwarm al roerend de boter, melk en suiker. Verdeel deze massa over de voorgebakken bodem, bestrooi met amandelschaafsel en bak de amandeltaart in 20-25 minuten goudgeel.

Het recept 'Amandeltaart' wordt je aangeboden door