Amandeltaart
20 porties
bereiden
bereiden
Bevat per portie
317 kcal
5 g eiwit
13 g vet
27 g koolhydraten
Ingrediënten
- voor het beslag
- 1 beker (250 ml) slagroom
- 1 beker suiker
- 2 bekers bloem
- 3 eieren
- 2 theelepels bakpoeder
- voor de vulling
- 125 g boter
- 3 eetlepels melk
- 1 beker suiker
- 100 g geschaafde amandelen
Bereiden
Bij deze taart is het lege slagroombekertje de maatbeker voor de andere ingrediënten.
Roer de room, suiker, bloem, eieren en bakpoeder tot een glad beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over een braadslee en bak het voor in 15-20 minuten in de op 180-200 °C voorverwarmde oven tot de bovenkant licht goudgeel is en niet meer plakt.
Verwarm al roerend de boter, melk en suiker. Verdeel deze massa over de voorgebakken bodem, bestrooi met amandelschaafsel en bak de amandeltaart in 20-25 minuten goudgeel.
Het recept 'Amandeltaart' wordt je aangeboden door Miele & The Taste of Life