Appeltaart met karamel

10 punten
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,8obv 8 waarderingen

Bevat per portie

213 kcal
3 g eiwit
9 g vet
31 g koolhydraten

Ingrediënten

  • voor het deeg
  • 200 g bloem
  • 100 g boter
  • 60 g poedersuiker
  • 1 ei
  • voor de vulling
  • 600 g appels, in partjes
  • 15 g boter
  • voor de karamel:
  • 100 g suiker
  • 20 ml appelsap
  • poedersuiker, om te bestrooien

Voorbereiden

Kneed de bloem, boter, poedersuiker, een snufje zout en ei tot een glad deeg. Zet het deeg ca. 30 minuten in de koelkast.

Bereiden

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit en leg het in een taartvorm (Ø 26 cm). Verdeel de appelpartjes dakpansgewijs over het deeg. Beleg met stukjes boter en bak ca. 30 minuten in de oven op 180-200 °C.

Laat de suiker in een pan al roerend goudbruin karameliseren. Blus met appelsap. Schenk de karamel over de appels en bak nog eens 10 minuten. Bestrooi de appeltaart met poedersuiker.

Extra benodigd

Taartvorm (Ø 26 cm)

Het recept 'Appeltaart met karamel' wordt je aangeboden door

Reacties op dit recept

  • Petrie Ik had de appelsap bij de gesmolten suiker gedaan maar dit doe ik niet weer.
  • Petrie Gisteren opnieuw gemaakt zonder de appelsap en hij smaakt heerlijk.
  • Jolien Ook heel lekker om brie en walnoten toe te voegen tegelijkertijd met de karamel. Heerlijk als nagerecht!
  • Nikki Lekkuuuuuuuuuur