Ganzenbout met kastanjes

6 personen
bereiden

waardering 7,4obv 8 waarderingen

Bevat per portie

907 kcal
40 g eiwit
83 g vet
1 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 3 ganzenbouten (à 500 g)
  • 1 blik kastanjes (ca. 300 g)
  • 2 appels, in plakjes
  • 20 ml cognac
  • 125 ml witte wijn
  • slagroom om te binden

Bereiden

Breng de ganzenbouten met zout op smaak. Schenk in een braadpan ongeveer 50 ml water. Leg de ganzenbouten met de kant van het vel naar beneden in de braadpan. Laat afgedekt ca. 60 minuten op 170-190 °C braden in de oven.

Schuim het vrijgekomen vet af. Voeg de kastanjes, appels, cognac en witte wijn toe. Draai de bouten om en braad ze nog eens 60 minuten.

Neem de kastanjes en appelschijfjes met de bouten uit de braadpan. Voeg wat slagroom aan de fond toe om deze iets te binden. Schik de kastanjes en appelschijfjes rond het vlees. Serveer de saus apart.

Het recept 'Ganzenbout met kastanjes' wordt je aangeboden door