Groenteterrine van tomaten, paprika en doperwten

4 personen
bereiden

waardering 7,3obv 6 waarderingen

Ingrediënten

  • 500 g tomaten
  • 1 groene paprika, in reepjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 300 g diepvriesdoperwten
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 100 g zwarte olijven, zonder pit, gehalveerd
  • rozemarijn
  • tijm
  • 250 g crème fraîche
  • 6 eieren

Bereiden

Snijd een kruisje in de onderkant van de tomaten en leg ze in een stoomovenpan met gaatjes. Kooktijd: 1 minuut op kookstand 95 °C. Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes.

Doe de paprikareepjes en de bevroren doperwten in een stoomovenpan met gaatjes en schuif deze in de stoomoven. Kooktijd: 3 minuten op kookstand 100 °C.

Doe de gestoomde groenten met de tomatenblokjes, knoflook en olijven in een ingevette dichte stoomovenpan of schaal en breng op smaak met zout, peper, tijm en rozemarijn. Klop de crème fraîche met de eieren los en verdeel over het groentemengsel. Dek de pan af met huishoudfolie en schuif deze in de stoomoven.

Indien u een schaal gebruikt, kunt u die op het rooster of in op stoomovenpan met gaatjes plaatsen. Kooktijd: 15-19 minuten op kookstand 120 °C of 35-40 minuten op kookstand 100 °C. Zodra de terrine volledig afgekoeld is, kunt u deze storten en in dikke plakken snijden. Lekker met een remouladesaus en stokbrood.

Extra benodigd

Stoomoven, huishoudfolie

Het recept 'Groenteterrine van tomaten, paprika en doperwten' wordt je aangeboden door