Kersenstrudel

16 plakken
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,4obv 7 waarderingen

Bevat per portie

201 kcal
3 g eiwit
8 g vet
30 g koolhydraten

Ingrediënten

  • voor het deeg
  • 300 g bloem
  • 5 eetlepels olie
  • voor de vulling
  • 60 g paneermeel
  • 30 g boter
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 potten (à 680 g) morellen
  • om te bestrijken en te bestrooien
  • 6 eetlepels gesmolten boter
  • poedersuiker

Voorbereiden

Meng de bloem met 4 eetlepels olie, een snufje zout en 120-150 ml lauwwarm water en kneed tot een glad, niet plakkend deeg. Hoe langer u kneedt, des te fijner en soepeler het deeg wordt en des te beter het uit te rollen en te hanteren zal zijn.

Bestrijk het deeg met 1 eetlepel olie en laat ca. 30 minuten onafgedekt staan.

Bereiden

Rooster voor de vulling het paneermeel lichtjes in de boter. Meng de crème fraîche met vanillesuiker en kaneel.

Rol het deeg op een met bloem bestoven theedoek dun uit. Bestrijk het deeg met de crème fraîche en bestrooi met paneermeel en laat daarbij aan alle kanten een rand van ca. 3 cm vrij. Verdeel de uitgelekte kersen erover. Klap de deegranden naar binnen.

Rol de strudel door het optillen van de doek op. Leg in een braadslee. Bestrijk met boter en bak 40-45 minuten op 180-200 °C in de oven. Bestrooi de kersenstrudel met poedersuiker.

Het recept 'Kersenstrudel' wordt je aangeboden door