Koolrolletjes van savooiekool gevuld met champignons

6 personen
bereiden

waardering 7,4obv 9 waarderingen

Bevat per portie

210 kcal
7 g eiwit
18 g vet
6 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 6 grote savooiekoolbladeren
  • 600 g champignons, in plakjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 250 ml crème fraîche
  • 300 ml groentebouillon (van een tablet)
  • 2-3 eetlepels allesbinder

Bereiden

Blancheer de koolbladeren 2 minuten in kokend water, spoel ze onder koud water af en dep met keukenpapier het meeste vocht eraf.

Meng de champignons met de ui, zout, peper en de helft van de crème fraîche. Verdeel de massa over de koolbladeren. Vouw de lange kant van de bladeren iets om en rol vervolgens met de vulling stevig op.

Leg in een braadpan en verwarm onafgedekt 45-55 minuten in de oven op 190-200 °C. Voeg als ca. 20 minuten van de oventijd verstreken is de rest van de crème fraîche, de bouillon en de allesbinder toe en verwarm onafgedekt verder.

Het recept 'Koolrolletjes van savooiekool gevuld met champignons' wordt je aangeboden door