Olijfbrood

12 plakken
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,3obv 6 waarderingen

Bevat per portie

257 kcal
11 g eiwit
15 g vet
16 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 10 g (ca. 1 ½ zakje) droge gist
  • 150 ml witte wijn
  • 50 ml olijfolie
  • 100 g ham, in kleine blokjes
  • 100 g pecorino romano, geraspt
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel verse majoraanblaadjes
  • 100 g walnoten, fijngehakt
  • 100 g zwarte olijven, grof gehakt

Voorbereiden

Kneed de bloem, gist, wijn en olie tot een glad deeg en laat ca. 60 minuten staan.

Bereiden

Meng de ham, kaas, eieren, majoraan, ½ theelepel zout en walnoten en kneed het mengsel door het deeg. Kneed tot slot de olijven erdoor.

Doe het bijzonder zachte deeg in een rechthoekige vorm (lengte 32 cm), laat ca. 60 minuten op 50 °C rijzen en bak het olijfbrood vervolgens 65-75 minuten op 170-190 °C.

Extra benodigd

Rechthoekige bakvorm (lengte 32 cm)

Het recept 'Olijfbrood' wordt je aangeboden door