Wildterrine van haasfilet

10 personen
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,6obv 7 waarderingen

Bevat per portie

158 kcal
12 g eiwit
11 g vet
2 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 400 g haasfilet, in kleine blokjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 100 g witbrood, in blokjes
  • 5 eetlepels sherry
  • 6 eetlepels slagroom
  • 1 eetlepel verse tijm, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd (om te fruiten)
  • 20 g boter
  • 750 g champignons, grof gehakt
  • 1 ei
  • 125 ml crème fraîche

Voorbereiden

Doe de filet, ui en witbrood in een kom. Meng de sherry, room, tijm, zout, peper en doe bij de filet. Meng goed en laat 60 minuten staan.

Bereiden

Fruit de gesnipperde ui in de boter, voeg de champignons toe en stoof tot het vrijgekomen vocht is verdampt.

Roer het ei en de crème fraîche door het vleesmengsel en pureer de massa in gedeelten met een staafmixer niet te fijn. Roer de gehakte champignons door de vleesmassa.

Doe het mengsel in een ingevette terrinevorm of rechthoekige glazen vorm en verwarm onafgedekt 25-35 minuten in de op 180-200 °C voorverwarmde oven.

Extra benodigd

Mixer

Het recept 'Wildterrine van haasfilet' wordt je aangeboden door