Biefstuk met champignon-portsaus

2 personen
bereiden

waardering 6,9obv 11 waarderingen

Ingrediënten

  • 250 g biefstuk
  • 2 eetlepels vloeibaar bakproduct
  • 125 g champignons, in plakjes
  • 1½ theelepel Silvo Zwarte peper
  • 100 ml rode port

Bereiden

Snijd de biefstuk in plakken van 1 cm dik en dep het vlees met keukenpapier droog.

Laat een wok op hoog vuur heet worden en verhit het bakproduct. Voeg de biefstuk toe en schroei al omscheppend in 1 minuut dicht. Draai het vuur laag en laat de biefstuk in 1-2 minuten rood, rosé of doorbakken worden. Neem het vlees uit de pan nemen en houd het warm onder aluminiumfolie.

Draai het vuur weer hoog en bak de champignons 1 minuut in het bakvet. Strooi de zwarte peper erover en bak nog een ½ minuut. Blus af met de port.

Schep de biefstukplakjes door de champignons en serveer direct.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Het recept 'Biefstuk met champignon-portsaus' wordt je aangeboden door

Reacties op dit recept

  • Harry Slecht recept. Proef alleen maar peper. Zonde van de goede ingrediënten. Als we iets anders in huis hadden gehad, zouden we dit niet verder hebben gegeten. Zo erg!
  • indo Ieder weldenkend mens ziet dat 1 1/2 theelepel peper te veel is. De port moet ook verkookt zijn om de alcohol te laten verdampen. Ben met de vorige reactie eens dat het een 'slordig' recept is.
  • jac Hartstikke lekker met 'n simpel aardappeltje en een lekkere salade.