Gekookte mosselen met witbier

4 personen
bereiden

waardering 7,1obv 14 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 kg verse mosselen
  • 1 zakje Silvo Kruidenmix voor Mosselen
  • 2 eetlepels mosterd
  • 150 ml witbier
  • 1 zak mosselgroenten of boerensoepgroenten (à 400 g)

Bereiden

Was en controleer de mosselen voor het koken volgens de aanwijzingen op de verpakking en verwijder de openstaande en beschadigde mosselen.

Roer de kruidenmix met de mosterd en het witbier door elkaar. Voeg de groenten en mosselen toe en breng deze aan de kook.

Kook de mosselen met het deksel op de pan 5-8 minuten tot de mosselen open zijn. Schud de mosselen tussentijds regelmatig om.

Verdeel de mosselen met groente en wat kookvocht over vier borden. Lekker met friet, sausjes en een glas witbier.

Het recept 'Gekookte mosselen met witbier' wordt je aangeboden door

Reacties op dit recept

  • Truus Ik vind dit recept zeer smakelijk en in korte tijd te bereiden.
    Ik vind het dan ook een 8 waard.
  • Alice Ik heb vanmiddag dit mosselrecept gemaakt voor een paar vriendinnen (en mezelf natuurlijk) en unaniem vonden we het "HEERLIJK"! Echt een aanrader dus! Alice
  • Th.H. Jammer dat we op het Silvo zakje met kruiden af moeten gaan. Hoe simpel kan het zijn. Als je beschikt over een mooie kruidenkeuken dan doe je jezelf zoveel meer plezier. Voor de rest een leuk recept.
  • Ingeborg Ik vind witbier toch minder lekker dan donker bier (triple) of witte wijn is mijn conclusie. Niet voor herhaling vatbaar.