Kaasfondue met kruiden

4 personen
bereiden

waardering 7,3obv 6 waarderingen

Ingrediënten

  • 400 ml droge witte wijn
  • 2 eetlepels maïzena
  • 350 g jong belegen kaas, geraspt
  • 150 g roomkaas met kruiden
  • 1 eetlepel Silvo Bieslook
  • 1 eetlepel Silvo Peterselie

Bereiden

Breng de wijn aan de kook.

Roer intussen de maïzena met 2 eetlepels water tot een glad papje.

Voeg zodra de wijn kookt de geraspte kaas en de roomkaas toe. Zet het vuur lager (de fondue mag niet koken) en blijf roeren tot een lichtgebonden fondue ontstaat. Laat 5 minuten zachtjes sudderen. Roer af en toe om.

Roer het maïzenapapje, het bieslook en de peterselie door de fondue.

Doe de kaasfondue in een caquelon of ovenschaal en houd hem warm op een theelichtje of rechaud. Lekker met stokbrood, kort gekookte broccoliroosjes, gekookte krieltjes of kleine champignons.

Het recept 'Kaasfondue met kruiden' wordt je aangeboden door