Maaltijdsoep met linzen en zongedroogde tomaat

4 personen
bereiden

waardering 7obv 8 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 blik linzen (400 g)
  • ½ groentebouillontablet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g zongedroogde tomaten op olie, in reepjes
  • 1/6 theelepel Silvo Cayennepeper
  • ½ theelepel Silvo Komijn Gemalen
  • 1 theelepel Silvo Koriander Gemalen
  • 2 eetlepels fijngehakt vers selderieblad
  • 2 eetlepels gefruite uitjes

Bereiden

Verwarm de linzen met het blikvocht, 250 ml water en het halve bouillontablet.

Verhit de olijfolie en bak de ui ca. 4 minuten. Pers de teentjes knoflook erboven uit.

Roer de tomatenreepjes, cayennepeper, komijn en koriander erdoor en bak alles nog 1 minuut.

Pureer de linzen met een staafmixer of in de blender en schep er het gebakken uienmengsel en het selderieblad door.

Bestrooi de soep met de gefruite uitjes.

Extra benodigd

Staafmixer of blender

Het recept 'Maaltijdsoep met linzen en zongedroogde tomaat' wordt je aangeboden door