Spaanse kaasfondue

4 personen
bereiden

waardering 7,3obv 6 waarderingen

Ingrediënten

  • 500 ml droge witte wijn (rioja)
  • 2½ eetlepel maïzena
  • 500 g geraspte belegen kaas
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 10 gevulde groene olijven, in kleine stukjes
  • ¼ theelepel Silvo Nootmuskaat Gemalen

Bereiden

Breng de wijn aan de kook. Roer intussen de maïzena met 5 eetlepels water tot een glad papje.

Voeg zodra de wijn kookt de geraspte kaas toe. Roer tot de kaas gesmolten is.

Voeg al roerend het maïzenapapje toe. Blijf roeren tot een lichtgebonden fondue ontstaat en laat ca. 5 minuten koken. Roer af en toe.

Roer de sherry, olijven en nootmuskaat erdoor.

Doe de fondue in een caquelon of ovenschaal en zet hem op een rechaud.

Lekker met stokbrood, kerstomaatjes, stukjes bleekselderij en gekookte krieltjes.

Het recept 'Spaanse kaasfondue' wordt je aangeboden door