Open meergranen sandwich met kruidenomelet

2 personen
bereiden

waardering 7,4obv 10 waarderingen

Bevat per portie

511 kcal
26 g eiwit
29 g vet
37 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 50 g (Hollandse geiten)kaas, geraspt
  • 2 takjes basilicum, fijngehakt
  • 10 sprietjes bieslook, fijngehakt
  • 1 eetlepel boter
  • 4 sneetjes meergranenbrood
  • 50 g gemengde sla of kropsla
  • 2 geroosterde paprika's (pot), in repen

Bereiden

Klop in een kom de eieren los met de melk, geraspte kaas, het basilicum en bieslook en zout en versgemalen peper. Smelt de boter in een kleine koekenpan, schenk het eimengsel erin en laat het ei op matig hoog vuur stollen tot een mooie omelet.

Bestrijk de sneetjes meergranenbrood dun met boter en leg ze op twee borden. Verdeel de gemengde sla of in stukken gescheurde kropsla over. Snijd de omelet in 8 punten en leg ze op de sneetjes brood. Verdeel de paprika erover en garneer met wat reepjes basilicum.

Het recept 'Open meergranen sandwich met kruidenomelet' wordt je aangeboden door