Lasagne tricolore

6 personen
bereiden

waardering 8,2obv 22 waarderingen

Ingrediënten

  • voor de saus
  • 1 ui, gesnipperd
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 kleine chilipeper, gesnipperd
  • 900 g tomaten, in stukken
  • 3 laurierblaadjes
  • handjevol verse peterselie en handjevol vers basilicum, fijngehakt
  • groot glas rode wijn
  • voor de vulling
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels olijfolie
  • 1,1 kg snijbiet, gewassen en uitgelekt
  • 1 pak lasagne, ca. 6 vellen
  • 350 g ricotta
  • Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 190 °C / gasstand 3-4.

Fruit de uien voor de saus een paar minuten in de olie, voeg knoflook en chilipeper toe en laat alles zacht worden. Voeg de tomaten, laurierblaadjes, kruiden en wijn toe. Breng op smaak. Laat inkoken tot de saus dikker wordt.

Fruit in een grote koekenpan de ui en knoflook in de olie glazig. Voeg de snijbiet toe en schud alles een poosje door elkaar. Laat uitlekken en snijd grof. Breng op smaak.

Vet een rechthoekige lasagneschaal in. Leg er een laag lasagnevellen in, schep daarop de saus en daarop een laag gekookte snijbiet, gevolgd door de ricotta. Leg er nog een laag vellen op, de rest van de saus en de snijbiet. Eindig met een laag lasagnevellen en wat Parmezaanse kaas. Bak de lasagne in 40 minuten gaar.

Kookboek

Het recept 'Lasagne tricolore' is afkomstig uit het kookboek...

Eten uit eigen tuin

Eten uit eigen tuin is gezonder, goedkoper en vriendelijker voor het milieu. Maar het roept ook vele vragen op. Welke groenten kun je het best in welk seizoen zaaien... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Lasagne tips