Penne met gebakken pompoen en geitenkaas van Ainsley Harriott

4 personen
bereiden

waardering 7,9obv 26 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 grote boterpompoen
  • 8 verse salieblaadjes, grof gehakt
  • 1 grote teen knoflook, in plakjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • 2 eetlepels verse platte peterselie, gehakt
  • 2 eetlepels fruitige olijfolie
  • 400 g penne
  • 75 g romige geitenkaas
  • versgeraspte Parmezaanse kaas om erbij te serveren

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 °C / gasstand 7.

Schil de pompoen en verwijder de zaden. Snijd het vruchtvlees in grove stukken en leg ze in een braadslee. Voeg salie, knoflook zout en peper toe. Besprenkel met olijfolie en zet de braadslee ongeveer 40 minuten in de oven tot de pompoen aan de randen goudkleurig begint te worden. Voeg de walnoten toe en laat nog 10 minuten in de oven staan.

Meng in een kleine kom de peterselie met de olijfolie. Bestrooi met zout en peper en zet apart als dressing.

Breng intussen een grote pan water met wat zout aan de kook. Doe de penne erin en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pasta goed uitlekken en doe weer terug in de pan. Voeg het pompoenmengsel toe plus al het vocht uit de braadslee. Meng alles voorzichtig door elkaar en verdeel het over vier warme kommen. Verkruimel de geitenkaas erover, besprenkel met de peterselie-oliedressing en dien onmiddellijk op met een schaaltje Parmezaanse kaas ernaast.

Variatietip

'Voor de verandering kun je ook pijnboompitten of pecannoten gebruiken in plaats van walnoten, en neem eens gedraaide pasta (fusilli) of schelpvormpjes (conchiglie) in plaats van penne.' - Ainsley Harriott

Kookboek

Het recept 'Penne met gebakken pompoen en geitenkaas van Ainsley Harriott' is afkomstig uit het kookboek...

Feel-Good kookboek

Ainsley Harriott maakt van koken een feest en laat zien dat eten veel meer is dan brandstof voor je lichaam. Van het kopen van de ingrediënten tot het klaar

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Penne tips

Reacties op dit recept

  • Karin Dit recept heb ik gemaakt. Ik heb alleen de pasta apart geserveerd en daar de olijfolie-peterseliedressing en Parmezaanse kaas ook over gedaan. Aan de dressing heb ik een paar druppeltjes citroensap en een heel klein beetje zout toegevoegd. Ik moet zeggen, het was een ware smaaksensatie. Een absolute aanrader!
  • wil Geweldig recept! Echt heel lekker en zó simpel.
  • Rineke Om je vingers bij op te eten en zo eenvoudig klaar te maken, ik heb i.p.v. walnoten pijnboompitten gebruikt. Heerlijk.
  • Ingeborg Wow, dat was lekker! Ik hou erg van groenten dus ik heb alles door de helft gedaan voor ons tweetjes, behalve de pompoen, daar gewoon een hele van. Ik had de parmezaan klaarstaan maar vond dat dit gerecht het eigenlijk niet nodig had, dus niet gebruikt. Denk dat het dan te zout wordt. Superlekker ook hoe heerlijk zoet de pompoen wordt in de oven, totaal 40 min. was in mijn geval al voldoende.
  • Mirjam Inderdaad een smaaksensatie, heerlijk!! Ik heb er alleen toch wat uitgebakken gerookte spekjes doorgedaan, heerlijk, maar dus niet vegetarisch...
  • Jean Echt een heerlijk recept, met een Chardonnay erbij komt de smaak helemaal goed naar voren. Heb wel iets meer geitenkaas toegevoegd, daardoor geen Parmezaan meer nodig.
  • Julia Heerlijk! Voor het gemaak bevroren pompoenblokjes gebruikt (heb altijd paar doosjes in de vriezer liggen).