Penne met kip en kerstomaatjes van Tana Ramsay

4 personen
bereiden

waardering 7,9obv 18 waarderingen

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 g blokjes pancetta of mager spek
  • 200 ml witte wijn
  • 300 ml kippenbouillon
  • 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 250 g gedroogde penne
  • 20 blaadjes basilicum, gescheurd

Bereiden

Bak in een grote braadpan de kipfilets in de olie rondom goudbruin, doe de blokjes pancetta erbij en bak ze tot het vet eruit loopt.

Zet het vuur hoog, schenk de wijn in de pan en roer het aanbaksel van de bodem los. Laat de wijn tot een derde inkoken, doe de bouillon erbij en breng alles aan de kook.

Temper het vuur en doe de tomaatjes in de pan, maar roer niet. Leg het deksel op de pan en laat alles 20 minuten zachtjes doorkoken.

Kook intussen de pasta in kokend, gezouten water in ca. 12 minuten beetgaar. Laat hem uitlekken en druppel er wat olijfolie over.

Roer vlak voor het serveren voorzichtig de basilicumsnippers door de kip. Serveer de kip op een bedje van pasta.

Persoonlijke noot

'Dit is een goede manier om kinderen tomaten te leren eten. Mijn jongste weigerde ze meestal, tot ze merkte hoe zacht de tomaatjes werden door het koken, waardoor ze plotseling acceptabel waren. Nu is ze er dol op. Soms moet je voedsel op een andere manier presenteren om het 'Lust ik niet' van je kinderen te doorbreken...' - Tana Ramsay

Kookboek

Het recept 'Penne met kip en kerstomaatjes van Tana Ramsay' is afkomstig uit het kookboek...

Tana Ramsay's familiekeuken

Als vrouw van Gordon Ramsay weet Tana als geen ander hoe belangrijk het is om kinderen van jongs af aan op te laten groeien met goede voeding. Gezond eten... lees verder

© Tirion Uitgevers. Beeld: Deirdre Rooney

Penne tips

Reacties op dit recept

  • geelhuis Heel erg lekker!
  • carla Lekker, en zout toevoegen is inderdaad overbodig. De spek en de wijn geven genoeg zout en pit aan het gerecht. Maar waarom moet het zo 'nat'? Ik heb het met wat arrowroot gebonden.