Penne met tonijn, kerstomaatjes en olijven van Bill Granger

4 personen
bereiden

waardering 7,9obv 14 waarderingen

Ingrediënten

  • 400 g penne
  • 125 ml olijfolie
  • 500 g verse tonijn, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, in heel dunne plakjes
  • 2 rode chilipepers, fijngesneden
  • 4 ansjovisfilets, fijngesneden
  • 500 g kerstomaatjes
  • flinke handvol zwarte olijven
  • handvol verse basilicumblaadjes

Bereiden

Kook de pasta in een grote pan met licht gezouten kokend water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af.

Verhit intussen 1 eetlepel van de olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de blokjes tonijn hierin 2-3 minuten onder af en toe omscheppen tot ze dichtgeschroeid zijn. Schep ze op een bord.

Doe de rest van de olie met de knoflook, chilipepers en ansjovis in de koekenpan en schep ze 1 minuut om. Voeg de kerstomaatjes en olijven toe en bak ze 5 minuten onder af en toe omscheppen, of tot de tomaatjes wat zachter worden.

Voeg de warme pasta en de tonijn toe aan de pan en schep alles voorzichtig om. Voeg het basilicum en flinters zeezout en peper naar smaak toe. Serveer direct.

Kookboek

Het recept 'Penne met tonijn, kerstomaatjes en olijven van Bill Granger' is afkomstig uit het kookboek...

Relax

Voor Bill Granger gaan feest- en vakantiedagen, ontspannen weekends en speciale momenten om het verzamelen van mooie herinneringen - en daar

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Penne tips