Spaghetti alla mollica

4 personen
bereiden

waardering 7,8obv 16 waarderingen

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt.
  • 2 gedroogde peperoncini (kleine rode pepertjes)
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 bakje kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 pak spaghetti
  • kruim van een stuk oud brood
  • paar takjes peterselie, fijngehakt
  • eventueel 1 citroen

Bereiden

Laat wat olijfolie op laag vuur warm worden in een koekenpan en smoor hierin de knoflook, de peperoncini en de ansjovisfilets. Houd het vuur laag, zodat de knoflook niet aanbrandt en laat de kerstomaatjes meebakken.

Kook de spaghetti intussen beetgaar.

Vermeng broodkruim met wat fijngehakte peterselie en bak dit in een andere koekenpan knapperig in wat olijfolie.

Giet de spaghetti af en doe in de koekenpan met de tomaatjes. Schep het broodkruim erop en laat al omscheppend even meebakken.

Je kunt er voor een fris accent ook nog wat geraspte citroen over strooien. Lekker voor erbij: courgette en erwtjes met munt.

Opmerking

'Mollica betekent 'broodkruim'. Dit gerecht komt uit het arme deel van Italiƫ, waar ze ter vervanging van dure Parmezaanse kaas broodkruimels opbakken. Je kunt hier prima een baguette van de vorige dag voor gebruiken. Dit is een pasta waarvoor de ingrediƫnten altijd wel in huis zijn.' - Vanja van der Leeden & Monique Pawirosemito

Kookboek

Het recept 'Spaghetti alla mollica' is afkomstig uit het kookboek...

Snow Food

'Snow Food' is bedacht door Monique en Vanja, die hun Javaanse achtergrond delen en het koken met de paplepel... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Spaghetti tips