Pizzadeeg van Ursula Ferrigno

1 portie
bereiden
wachten

waardering 7,7obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 250 g bloem van harde tarwe
  • 10 g verse gist, verkruimeld

Bereiden

Meng de bloem en 1 theelepel fijn zeezout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Los de gist op in 50 ml handwarm water, schenk hem in het kuiltje en meng alles tot een deeg dat net samenhangt.

Kneed het deeg 10 minuten op een licht met bloem bestoven werkvlak. Vorm er een bal van, leg die in een met olie ingevette kom, dek hem af met een vochtige theedoek en laat hem 1 uur rijzen.

Sla het deeg neer en kneed het nog eens 10 minuten op een licht met bloem bestoven werkvlak. Doe het terug in de kom, dek het af en laat het opnieuw 1 uur rijzen.

Sla het deeg neer en vorm er de pizzabodem van.

Het recept 'Pizzadeeg van Ursula Ferrigno' wordt je aangeboden door . Beeld: Jammy Photography | Shutterstock.com

Pizzadeeg tips