Vietnamese gebakken rijst (com rang)

4 personen
bereiden

waardering 7,8obv 9 waarderingen

Ingrediënten

  • 100 g gedroogde garnalen (toko)
  • 150 g peultjes
  • 100 g gedopte doperwten
  • 1 ei
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 bosje lente-uitjes, fijngehakt
  • 600 g gekookte Thaise langkorrelrijst
  • 2 kleine nem-chua's (Vietnamese worstjes) of 50 g knoflookworst, in kleine stukjes gesneden
  • 1 bosje koriander
  • 2 theelepels sojasaus
  • 2 theelepels nuoc-mâm (Vietnamese vissaus) of nam-pla (Thaise vissaus)

Bereiden

Week de gedroogde garnalen in een kom lauw water.

Kook de peultjes en de doperwten 3 minuten.

Klop het ei met een beetje water los en bak er in een koekenpan met een beetje olie een dunne omelet van. Snijd hem in reepjes.

Maak de gekookte rijstkorrels los met een vork. Verhit de olie in een grote braadpan of wok en roerbak eerst de garnalen, de knoflook en de lente-uitjes. Voeg vervolgens de rijst, de groenten en de worst toe. Blijf roeren en voeg tegen het einde van het bakken de reepjes omelet en de koriander toe. Breng op smaak met sojasaus en vissaus en dien meteen op.

Kookboek

Het recept 'Vietnamese gebakken rijst (com rang)' is afkomstig uit het kookboek...

Pasta en risotto

'Pasta en risotto' is een boek dat je uitnodigt om op reis te gaan. Neem een duik in de smaken van Italië, waar farfalle, linguine, fusilli en rijst vergezeld gaan van de

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Gebakken rijst tips