Paella met gerookte ham van Ainsley Harriott

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 15 waarderingen

Bevat per portie

363 kcal
22 g eiwit
8 g vet
53 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 ui, in plakken
  • 1 rode paprika, in ringen
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 200 g langkorrelrijst
  • 175 g magere, gerookte ham, in blokjes
  • 900 ml kippen- of groentebouillon
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel koenjit (of als je hebt: een paar draadjes saffraan)
  • 100 g grote garnalen, ontdooid als ze uit de vriezer komen
  • 100 g diepvries doperwten

Bereiden

Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de ui zacht en goudbruin in 3-4 minuten. Voeg de rode paprika, knoflook en rijst toe en roerbak alles 1 minuut.

Doe de ham erbij, met de bouillon, paprikapoeder en koenjit (of saffraan). Breng aan de kook en laat 12 minuten zachtjes pruttelen.

Schep om met de garnalen en erwtjes en bak nog eens 3-4 minuten tot de rijst en groenten gaar zijn. Breng de paella op smaak met zout en peper en serveer meteen.

Opmerking

'Paella is een geweldig gerecht om onder de knie te krijgen, omdat je eindeloos kunt variëren met combinaties van mager vlees, vis en groenten. De paprika en koenjit geven dit gerecht z'n uitgesproken kleur en smaak. Het is een complete maaltijd op zich en heeft geen extra's nodig.' - Ainsley Harriott

Kookboek

Het recept 'Paella met gerookte ham van Ainsley Harriott' is afkomstig uit het kookboek...

Snel & slank

'Ik wil dat dit boek alleen maar gaat over genieten van eten, het minderen van vet en het op tafel zetten van snelle, smakelijke en stevige maaltijden die feest

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Paella tips

Reacties op dit recept

  • pien Om een wat pittige rijst te gebruiken, kan ik de gele rijst van lassie aanbevelen, lekker recept.