Pilav met paprika en lamsvlees

4 personen
bereiden

waardering 7,8obv 10 waarderingen

Bevat per portie

695 kcal
27 g eiwit
29 g vet
81 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 400 g mals lamsvlees, in blokjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 groene paprika's, in stukjes
  • 100 g krenten of rozijnen
  • 2 theelepels shoarmakruiden
  • 300 g snelkookrijst
  • 500 ml runderbouillon
  • 4 eetlepels geschaafde amandelen

Bereiden

Verhit de boter en bak hierin de blokjes vlees met de ui en de paprika in ca. 5 minuten bruin. Voeg de krenten, de shoarmakruiden en de rijst toe en bak het geheel omscheppend 2 minuten op een matig vuur.

Schenk de bouillon erbij. Leg het deksel op de pan. Breng het vocht aan de kook en laat de pilav op laag vuur in 10-15 minuten gaar worden.

Rooster ondertussen de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Voeg zout en peper naar smaak aan de pilav toe en strooi de amandelen erover.

Het recept 'Pilav met paprika en lamsvlees' wordt je aangeboden door . Beeld: Greyderone | Shutterstock.com

Pilav tips

Reacties op dit recept

  • jeanette Super lekker! Ik heb er nog wat Marokkaanse kruidenmix en wat kaneel bij gedaan. Alleen de geur is al hemels!
  • Andre Dit is echt heerlijk. Ik rooster alleen pijnboompitjes ipv amandelen. Verder is dit echt een toppertje, valt bij iedereen goed en niet moeilijk.