Risotto primavera

4 personen
bereiden

waardering 8,1obv 24 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 scheut olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 prei, in dunne ringen
  • 7 artisjokbodems uit blik (uitlekgewicht ca. 200 g), uitgelekt en in vieren
  • 250 g risottorijst (riso arborio)
  • 200 ml droge witte wijn
  • 200 g peultjes
  • 150 g doperwten
  • 2 wortels, in kleine stukjes
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • ½ bosje bieslook, fijngesneden

Bereiden

Maak eerst de bouillon. Breng 1 liter water aan de kook. Voeg zodra het kookt de bouillonblokjes toe en roer goed, zodat ze oplossen.

Verhit een scheut olijfolie in een grote pan. Voeg de knoflook, prei en artisjokbodems toe. Bak ze al omscheppend ongeveer 5 minuten. Doe de rijst erbij en bak alles onder voortdurend omscheppen 3 minuten op laag vuur, tot de rijstkorrels glanzen. Schenk de wijn erbij en blijf roeren.

Voeg zodra de wijn helemaal is opgenomen 1 soeplepel bouillon toe en doe ook de peultjes, doperwten en wortelen erbij. Ga door met roeren tot de bouillon goed is opgenomen. Herhaal dit schep na schep en onder voortdurend roeren tot de bouillon op is (ca. 20 minuten).

Voeg zodra de rijst gaar is van het vuur af de Parmezaanse kaas en het bieslook toe. Voeg royaal peper en zout toe. Schep goed om en laat de risotto 2 minuten staan voordat je hem serveert.

Variatietip

Vleesliefhebbers kunnen vlak voor het opdienen wat stukjes pata negra (Spaanse ham) toevoegen.

Kookboek

Het recept 'Risotto primavera' is afkomstig uit het kookboek...

Rijst & risotto

Ontdek hoe lekker rijst- en risottogerechten kunnen zijn en welke eindeloze mogelijkheden ze bieden. Met de duidelijke recepten uit dit boek is de bereiding heel... lees verder

© Inmerc

Risotto tips

Reacties op dit recept

  • Riet In dit recept veel te veel zout. Nota bene 2 bouillonblokjes en dan nog extra zout. De parmezaanse kaas is ook al zout. Te veel zout is erg ongezond en de fijne smaak van de kruiden en van de wijn wordt verdoezeld.
  • Theo Hahaha, wat een giller! Risotto primavera met doperwten (voorjaar?) peultjes (voorjaar?, nou, misschien maar voorlopig niet hoor) artisjokkenbodems uit blik..... En inderdaad veeeeel te zout. Knullig recept, slaat nergens op. Risotto primavera maak je van de groentes die nu van de kouwe grond of platglas komen.