Gordon Ramsay: aardappelsalade met mosterddressing

4 personen
bereiden

waardering 7,9obv 45 waarderingen

Ingrediënten

  • 750 g nieuwe aardappelen van gelijke grootte, gewassen
  • 100 g doperwten (vers of ontdooid)
  • 150 g gedopte tuinbonen
  • enkele takjes dille, voor de garnering
  • voor de mosterddressing
  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 eetlepel wittewijnazijn
  • 1½ theelepel dijonmosterd
  • 1½ theelepel grove mosterd
  • een handvol verse dragon en dille, gehakt
  • een mespunt suiker (naar wens)

Bereiden

Kook de aardappelen 10-15 minuten in een pan water met wat zout, tot ze zacht aanvoelen wanneer u er met een spies in prikt. Klop intussen de ingrediënten voor de dressing (of doe ze in een pot met schroefdeksel en schud goed).

Breng nog een pan water met wat zout aan de kook. Blancheer de doperwten en tuinbonen afzonderlijk 3 minuten, of tot ze zacht zijn. Laat ze uitlekken, dompel ze in een kom ijskoud water en laat ze weer uitlekken. Knijp de tuinbonen uit het velletje en gooi de velletjes weg.

Laat de gekookte aardappelen uitlekken in een vergiet en laat ze enigszins afkoelen. Trek indien gewenst de schil eraf met een klein mesje; draag handschoenen om uw handen te beschermen. Leg de nog warme aardappelen in een grote kom en meng de dressing erdoor. Roer de doperwten en tuinbonen erdoor. Proef en voeg indien nodig peper en zout toe. Garneer met enkele takjes dille en serveer.

Tip

'Vastkokende aardappelen zijn het best voor deze salade. Ik gebruik het liefst de enigszins nootachtige Charlottes, maar kleine aardappelen met een rode schil zijn ook goed. Om tijd te besparen kunt u de tuinbonen iets langer koken en het velletje laten zitten.' - Gordon Ramsay

Kookboek

Het recept 'Gordon Ramsay: aardappelsalade met mosterddressing' is afkomstig uit het kookboek...

Gordon Ramsay kookt

Voor dit boek heeft Gordon meer dan 100 recepten verzameld die voor iedereen een genot zijn om te maken voor gezin, familie en vrienden. Hij geeft de

... lees verder

© Tirion Uitgevers. Beeld: Ditte Isager

Aardappelsalade tips

Reacties op dit recept

  • Cor Aardappelsalades zijn in het algemeen niet zo gangbaar.
    Het voordeel bij een aardappelsalade is dat je er heel goed mee kunt combineren. Denk hierbij ook aan mayonaise, slasaus en vlees.
  • henny altijd lekker bij de bbq, of met kippenpoten onder de gril.
  • Carla 2x zoveel saus nodig (in de blender gemaakt), verder gebakken en gesneden ontbijtspek erdoor gedaan, lekker !
  • Aida Ik vind deze aardappelsalade een typisch Gordon Ramsey recept. Niets nieuws,een oude variatie op 'kartoffel' salade. Ik vond het niet echt lekker maar met gebakken ontbijtspek is hij wel lekker.
  • J.T. Ik heb meer saus gemaakt en daaraan ook nog creme fraiche toegevoegd. Voor erbij heb ik gerookte zalm kort gebakken. Goede combi!
  • Anna Ik vond het een beetje saai dus heb ik er nog wat kipfilet bij gedaan. Toen was het veel lekkerder!