Aspergesalade met ei, kappertjes, radijsjes en bieslook

4 personen
bereiden

waardering 8obv 4 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 middelgrote eieren
  • 1 eetlepel kappertjes, bij voorkeur gezouten
  • 2 middelgrote radijsjes
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie plus 1 theelepel extra
  • 700 g groene asperges
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • Aleppo-peper, piment d'Espelette of 1 Spaans rood pepertje, in dunne ringetjes
  • 1 citroen, in partjes

Bereiden

Doe de eieren in een pan, voeg water toe en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat 8 minuten afgedekt staan.

Spoel de kappertjes af en week ze 10 minuten in koud water. Spoel ze opnieuw af en hak ze grof.

Snijd intussen de radijsjes met een groentesnijder in heel dunne plakjes. Doe ze in een kommetje en doe er 1 theelepel olie bij en een flinke snuf zeezout en peper; meng goed door elkaar.

Giet de eieren af en dompel ze onder in een kom met ijswater. Pel de eieren en hak ze grof.

Breng een pan met water met zout aan de kook. Blancheer de asperges hierin beetgaar, ongeveer 3½ minuut voor middelgrote asperges. Giet af, schep de asperges in een grote schaal en meng terwijl ze nog warm zijn met 3 eetlepels olie en een flinke snuf zout.

Verdeel de asperges over de borden. Besprenkel met wat meer olie. Leg de radijs, het ei, het bieslook en de kappertjes erbovenop en bestrooi met flink wat Aleppo-peper. Dien onmiddellijk op met een citroenpartje erbij.

Gezouten kappertjes

Gebruik bij voorkeur gezouten kappertjes in plaats van die op zuur. De gezouten variant is dikker, met meer vruchtvlees en smaak. Het is de moeite waard om het verschil eens te proeven.

Kookboek

Het recept 'Aspergesalade met ei, kappertjes, radijsjes en bieslook' is afkomstig uit het kookboek...

Salade, heerlijk vers & gezond

Iedereen houdt van salade met verse ingrediënten, eenvoudig samen te stellen en vol gezonde groenten, fruit, proteïnen en noten. In dit boek vind je... lees verder

© Uitgeverij Becht

Aspergesalade tips