Courgette & feta salade met verse munt

4 personen
bereiden

waardering 8obv 24 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 2 courgettes, ongeschild en in plakjes van ½ cm dik
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 150 g brokkelige feta (of geitenkaas), verkruimeld
  • paar takjes verse munt, in dunne reepjes

Bereiden

Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een droge koekenpan.

Verhit de grillpan (of de barbecue). Gril de courgetteplakjes (met schil) in de gloeiend hete pan, draai halverwege om zodat ze aan beide kanten mooie streepjes krijgen. Blijf erbij: hoe heter de pan wordt, hoe sneller het gaat. Haal de plakjes uit de pan en laat ze even uitdampen.

Maak de dressing door olie, citroensap en knoflook door elkaar te kloppen (of te schudden in een jampotje). Breng op smaak met zout en peper.

Spreid de courgette uit over een mooie platte schaal. Strooi de feta en munt erover. Giet de dressing eroverheen en bestrooi met de sesamzaadjes.

Extra benodigd

Grillpan of barbecue

Tip

Kies wel lekkere brokkelige feta uit, niet van die taaie blokjes, of neem anders zachte geitenkaas.

Kookboek

Het recept 'Courgette & feta salade met verse munt' is afkomstig uit het kookboek...

Koken met Karin

Veel mensen houden van lekker eten, maar vinden koken eigenlijk vooral lastig en tijdrovend, zeker als er bezoek op komst is. Help, wat moet je maken?... lees verder

© Uitgeverij Becht

Courgette salade tips

Reacties op dit recept

  • Claudia Gister geprobeerd. Heerlijk recept!
  • Debora Net voor mezelf gemaakt... met de feta. Heerlijk voorgerecht. De volgende keer ga ik hem in combinatie met geitenkaas proberen. Helaas houd mijn man absoluut niet van kaas, dus zal ik weer moeten wachten tot hij een zakendiner heeft.
  • sisca Heerlijk lunchrecept en snel klaar.
  • gaelle Echt een heel mooie en lekkere manier om gegrillde courgettes te serveren. Samen met gekruide rijst en bv lamsvlees een volwaardig hoofdgerecht.