Griekse salade met geroosterde kikkererwten

4 personen
bereiden

waardering 8,8obv 4 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten (netto: 250 g)
  • 1 theelepel pimentón (gerookt paprikapoeder)
  • olijfolie
  • 250 g smaaktomaten (type tasty tom)
  • ½ komkommer
  • 1 groene paprika
  • 1 rode ui
  • 200 g feta
  • 2 handjes kalamata-olijven
  • 1 handje verse munt
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • scheutje rodewijnazijn

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Spoel de kikkererwten goed af onder de kraan en laat uitlekken. Doe op een met bakpapier beklede bakplaat. Hussel om met de pimentón en 2 eetlepels olijfolie. Bak ze in 30 minuten goudbruin en krokant.

Snij voor de salade de tomaat, komkommer en paprika in decoratieve stukjes, de ui in ragfijne ringen. Doe alles in een grote schaal. Giet er royaal olijfolie bij en juist weinig azijn. Bestrooi met zout, peper en oregano.

Snij de munt in reepjes. Doe samen met de kikkererwten erbij. Hussel. Snij de feta in blokjes en strooi erover, samen met de olijven.

Extra benodigd

Bakpapier

Tip

Bewaar de afgekoelde kikkererwten in een jampot en gebruik bij wijze van croutons over soep en salades. Rooster ze ook eens met komijnpoeder, korianderpoeder, knoflook, gember, cayennepeper en/of venkelzaadjes.

Opmerking

'Knapperige kikkererwten uit de oven zijn een openbaring! Elke salade knapt er subiet van op. Zelfs klassiekers zoals deze.' - Karin Luiten

Kookboek

Het recept 'Griekse salade met geroosterde kikkererwten' is afkomstig uit het kookboek...

Slim zónder pakjes & zakjes

'Slim zónder pakjes en zakjes' volgens de methode Koken met Karin betekent elke dag gevarieerd en lekker eten, optimaal gebruikmaken van wat je... lees verder

© Uitgeverij Nieuw Amsterdam

Griekse salade tips