Gezouten komkommer met sesam, knoflook en azijn

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 4 Libanese (kleine) komkommers (markt)
  • 1 eetlepel zoutvlokken
  • 100 ml zonnebloem- of druivenpitolie
  • 5 teentjes knoflook, kleingesneden
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 50 ml chardonnay-azijn

Bereiden

Schil de komkommers en snijd ze in plakken ter dikte van je pink. Leg ze in een zeef, bestrooi met het zout, meng goed en laat 10 minuten intrekken. Spoel af onder koud water en laat uitlekken.

Doe ondertussen de zonnebloemolie met de knoflookteentjes in een steelpan en breng op middelhoog vuur zachtjes aan de kook. Bak de knoflook uit tot die goudbruin is (pas op, knoflook verbrandt snel!); neem van het vuur, strooi de sesamzaadjes erbij en doe over in een kommetje. Blijf roeren tot het mengsel iets is afgekoeld en klop dan de azijn erdoor.

Dep de komkommerrondjes droog met een stuk keukenpapier en maak aan met de knoflook-sesamdressing. Schep in je favoriete kommen en serveer.

Kookboek

Het recept 'Gezouten komkommer met sesam, knoflook en azijn' is afkomstig uit het kookboek...

Mr Wilkinsons simpele seizoensalades

In 'Mr Wilkinsons simpele seizoensalades' deelt Matt Wilkinson zijn favoriete saladerecepten - een voor elke week van het jaar, met de allerbeste ingrediënten... lees verder

© Uitgeverij Carrera

Komkommersalade tips