Linzensalade met rode biet en walnoten

4 personen
bereiden

waardering 7,2obv 5 waarderingen

Ingrediënten

  • 4 grote rode bieten
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje tijm
  • 100 g bruine linzen
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • fijngehakte peterselie
  • 2 eetlepels notenolie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • walnoten

Bereiden

Schil de rode bieten en doe ze samen met de laurier, tijm en wat zout in een pan. Doe er water bij tot ze ruim onder staan en breng aan de kook. Leg het deksel op de pan en zet het vuur zachter. Laat 40 tot 60 minuten garen. Prik even met een mes in een rode biet om te kijken of ze gaar zijn. Giet af en laat afkoelen.

Doe intussen de linzen in een pan gezouten water, breng aan de kook en laat 30 tot 40 minuten zachtjes garen. Spoel de linzen af onder koud water wanneer ze gaar zijn. Laat uitlekken.

Meng de linzen met de sjalot en wat peterselie en breng op smaak met peper en zout.

Mix voor de vinaigrette de notenolie, de olijfolie en de balsamicoazijn met een staafmixer en kruid met peper en zout.

Snijd de rode biet in schijfjes en leg ze trapsgewijs op de borden. Schep de linzen in het midden. Druppel de vinaigrette over de salade en versier met walnoten en de rest van de peterselie.

Extra benodigd

Staafmixer

Kookboek

Het recept 'Linzensalade met rode biet en walnoten' is afkomstig uit het kookboek...

Beauty Food

'Eet je mooi', dat is het credo van Lesley-Ann Poppe. Want onze voeding beïnvloedt onze fysieke schoonheid. Uiterlijke schoonheid begint vanbinnen, letterlijk... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Linzensalade tips