Pastasalade met kerstomaatjes, munt en mozzarella

4 personen
bereiden

waardering 7,8obv 17 waarderingen

Ingrediënten

  • rasp en sap van 1 citroen
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 400 g pasta
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie, plus extra voor de garnering
  • 4 theelepels kappertjes
  • 1 Spaanse rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
  • snufje suiker
  • 500 g rijpe kerstomaten, in vieren
  • bosje munt of basilicum, blaadjes gescheurd
  • handvol bieslook, gehakt
  • 1-2 bollen buffelmozzarella van elk 125 g (afhankelijk van hoeveel trek je hebt), in stukjes

Bereiden

Doe de citroenrasp en het -sap in een grote kom en meng met de ui, zout en zwarte peper. Zet 10 minuten apart, zodat de ui zacht wordt.

Kook de pasta 10 minuten of volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Meng de olie, kappertjes, rode peper en suiker door het uimengsel en breng goed op smaak met zout en peper.

Giet de pasta af, roer er een scheutje olie door en laat afkoelen. Doe de pasta in een grote kom en meng met de ui-citroendressing. Schep de tomaten en het grootste gedeelte van de kruiden erdoor. Schep dan de stukjes mozzarella erdoor.

Verdeel de pasta over vier borden en garneer voor het serveren met de rest van de kruiden en een beetje olie.

Kookboek

Het recept 'Pastasalade met kerstomaatjes, munt en mozzarella' is afkomstig uit het kookboek...

Italiaanse gerechten

'Italiaanse gerechten' staat boordevol gemakkelijke recepten voor een snelle, doordeweekse pizza margherita én spectaculaire, feestelijke gerechten

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Pastasalade tips