Quinoasalade met flespompoen, romanesco en frisse kruiden

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Bevat per portie

434 kcal

Ingrediënten

  • 1 flespompoen (butternut ca. 1000 g)
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • 25 g hazelnoten, grof gehakt
  • 1 romanesco (of broccoli)
  • 200 g rode quinoa
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 koffielepel ras el hanout (of kerriepoeder)
  • 1 koffielepel venkelzaad
  • 50 g groene kruiden (munt, ijzerkruid, bieslook, platte peterselie, koriander...)
  • 60 g witte rozijnen
  • 50 ml limoensap
  • 50 ml chardonayazijn (bijvoorbeeld Forum uit Spanje)
  • 25 ml olijfolie van eerste persing van zeer goede kwaliteit

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Schil de flespompoen, verwijder de pitten en snijd in blokjes van 2 cm. Verdeel ze op een met bakpapier beklede bakplaat, kruid met peper, zout en komijn en strooi er de hazelnoten over. Rooster 20 minuten in de oven.

Maak de romanesco schoon en verdeel in roosjes. Kook beetgaar in licht gezouten water. Verfris onder koud stromend water, laat uitlekken en dep droog.

Spoel de quinoa onder stromend water tot het water helder is. Doe met de groentebouillon in een pan en breng aan de kook. Voeg de ras el hanout en het venkelzaad toe. Laat 12 minuten op een laag vuur koken. Giet het teveel aan bouillon af en laat lauw worden.

Maak de kruiden schoon, dep ze droog en hak ze fijn.

Meng de quinoa in een grote serveerkom met de flespompoen, de romanesco, de rozijnen en ¾ van het kruidenmengsel. Meng er het limoensap, de chardonnayazijn en de olijfolie door.

Breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Werk af met de rest van de kruiden.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Quinoasalade met flespompoen, romanesco en frisse kruiden' is afkomstig uit het kookboek...

Lekker zonder suiker

Enkele leerkrachten van Hotelschool Ter Groene Poorte bewijzen dat koken met minder suiker perfect haalbaar is. Ze ontwikkelden een suikervrij basiskook

... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Quinoasalade tips