Warme quinoasalade met wortel en kipfilet

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 520 g kipfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 180 g quinoa
  • 4 wortels
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 koffielepels komijnpoeder
  • 1 eetlepel sherryazijn
  • enkele takjes verse munt

Bereiden

Kruid de kip met peper en zout en gril ze in een eetlepel olijfolie. Laat ze eventueel in de oven verder garen op 180 °C.

Doe de quinoa in een kook en giet er 1½ liter water bij. Kruid met een snufje zout en peper en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes garen met het deksel op de pan.

Snijd de wortels overlangs in tweeën en dan in dunne plakjes. Fruit de ui en de knoflook in een eetlepel olie. Doe er de wortels bij en kruid met komijnpoeder.

Doe de quinoa bij de wortels en voeg er de sherryazijn aan toe. Roer goed door.

Serveer de kip met de quinoa en werk af met wat gesnipperde munt.

Kookboek

Het recept 'Warme quinoasalade met wortel en kipfilet' is afkomstig uit het kookboek...

Het hele jaar WeightWatchers

WeightWatchers helpt je aan een gezond gewicht op een manier die past bij jouw persoonlijke levensstijl. Elke dag bewust genieten: 365 uitgewerkte

... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Quinoasalade tips