Tonijnsalade met croutons

4 personen
bereiden

waardering 7,4obv 7 waarderingen

Ingrediënten

  • 600 g tonijn, in vieren gesneden
  • 100 g sperziebonen, even gekookt in zout water
  • 2 pruimtomaten
  • 8 kerstomaten
  • 8 sardinefilets
  • 4 babyartisjokken, gekookt
  • 8 babyworteltjes, gekookt
  • 4 haricots verts, gekookt in zout water
  • 100 ml zwarte olijven
  • 2 eetlepels rodewijnazijn
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 50 ml olijfolie, van goede kwaliteit
  • 4 sneetjes witbrood, in blokjes en aangebakken in olijfolie
  • 4 eieren, 6 minuten gekookt en gehalveerd
  • spinazie, om te garneren
  • basilicum, om te garneren
  • peterselie, om te garneren

Bereiden

Bestrooi de stukken tonijn met zout en peper en bak ze ongeveer 1 minuut per kant in een hete droge pan. Laat afkoelen in de koelkast.

Snijd de bonen in de lengte doormidden en snijd de tomaten in dikke stukken. Snijd de sardines in 4 stukjes, halveer de artisjokken, haal de worteltjes van de bos (laat een stukje van het steeltje zitten) en snijd de haricots verts in stukjes van 2 cm. Meng alle groenten met de sardines en de olijven en breng op smaak met zout en peper.

Meng de azijn, knoflook en olie en voeg zout en peper toe. Schenk de vinaigrette over de groenten. Snijd de tonijn in dunne plakjes en meng ze door de salade met de croutons en halve eieren. Garneer met de spinazie, basilicum en peterselie.

Kookboek

Het recept 'Tonijnsalade met croutons' is afkomstig uit het kookboek...

Parijs

Dit boek neemt je mee door de straten van Parijs: de markten, winkeltjes en de restau-rants. Centraal staan de acht verschillende wijken en hun keukens. Van de... lees verder

© Tirion Uitgevers

Tonijnsalade tips