Wortelsalade met hüttenkäse

2 personen
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,3obv 7 waarderingen

Bevat per portie

60 kcal
5 g eiwit
1 g vet
17 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 1 theelepel Mexicaanse kruidenmix (Casa Fiësta)
  • 2 theelepels karwijzaad
  • 1 winterwortel à ca. 300 g, fijngeraspt
  • 2 bladeren ijsbergsla
  • 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt
  • 50 g hüttenkäse

Voorbereiden

Boen de sinaasappel schoon en rasp een kwart van de oranje schil dun af. Pers de sinaasappel uit. Roer in een schaal het sinaasappelsap, de geraspte schil, de Mexicaanse kruiden en het karwijzaad door elkaar. Schep de wortel erdoor en laat de salade ca. 1 uur in de koelkast intrekken.

Bereiden

Zet de blaadjes sla als bakjes op twee bordjes en schep de wortelsalade erin.

Roer het bieslook door de hüttenkäse en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de hüttenkäse over de wortelsalade.

Het recept 'Wortelsalade met hüttenkäse' wordt je aangeboden door . Beeld: Sea Wave | Shutterstock.com

Wortelsalade tips