Guacamole recepten

Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.

Zie ook

Guacamole

Specialiteit uit Midden-Amerika van avocado, tomaat, ui, room en specerijen. Het gerecht is van indiaanse afkomst en wordt opgediend met maïschips (totopos).

Guacamole recept

Schil 1 grote ui en hak hem fijn. Maak 1 grote tomaat schoon, verwijder de pitjes en snijd hem klein. Pers 1 limoen uit. Snijd 4 avocado's in de lengte open, schep het vruchtvlees eruit en roer er het limoensap door. Pureer het in de kom van een mixer en voeg fijn zout en tabasco toe. Schep de puree in een schaal en roer er de ui en de tomaat door. Zet de guacamole 1 uur in de koelkast.

Guacamole met zure room

Schil een rijpe avocado, prak het vruchtvlees fijn in een kom, doe er 1 kleine gehakte ui, 1 fijngehakte tomaat, 2 eetlepels gehakte koriander, 2-3 eetlepels zure room en 3-4 eetlepels citroen- of limoensap bij en roer alles door elkaar. Breng de guacamole op smaak met zout, zwarte peper en tabasco. ¹)

[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronimique' | redactie ¹) ]

[ Beeld: Oleksandra Naumenko | Shutterstock.com ]