Pastasaus: klassieke tomatensaus

4 personen
bereiden

waardering 7,9obv 7 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 kg tomaten, vers of uit blik
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, kleingesneden
  • 1 wortel, fijngehakt
  • 1 stengel bleekselderij, in boogjes
  • 2 eetlepels verse tuinkruiden (basilicum, peterselie, oregano, tijm), kleingesneden

Bereiden

Gebruikt u verse tomaten, ontvel ze dan (inkruisen en onderdompelen in kokend water) en hak ze grof. Gebruikt u tomaten uit blik, snijd dan de tomaten in grove stukken en laat ze uitlekken.

Verhit de olijfolie in een pan. Bak ui, wortel en bleekselderij 1 minuut aan en roer er de tomaten en tuinkruiden door. Laat 30 minuten sudderen en breng op smaak met zout en peper.

Tip

Verdubbel of vermenigvuldig de hoeveelheden en vries (een deel van) de saus in. Lekker makkelijk!

Kookboek

Het recept 'Pastasaus: klassieke tomatensaus' is afkomstig uit het kookboek...

100 Pastasauzen

Pasta is de ideale maaltijd. Makkelijk met een snelle saus doordeweeks, bijzonder als je het zelf maakt en serveert tijdens een diner en perfect met een saus uit de... lees verder

© Caplan Books

Pastasaus tips