Provençaalse tomatensaus

6 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 wortel, geschild en in stukken gesneden
  • 2 uien, gehakt
  • 6 teentjes knoflook, geplet
  • olijfolie
  • 2-3 kg tomaten, in achten gesneden
  • enkele steeltjes peterselie
  • 1 klein bosje basilicum, gehakt
  • suiker (eventueel)

Bereiden

Stoof de wortel, de uien en de knoflook zachtjes aan in een beetje olijfolie. Voeg de tomaten, de peterselie en het basilicum toe. Voeg dan 200 ml water toe en kruid met peper en zout. Laat alles gaar koken.

Verwijder de peterseliesteeltjes. Mix of blender alles en zeef tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout en eventueel een beetje suiker.

Extra benodigd

Mixer of blender

Kookboek

Het recept 'Provençaalse tomatensaus' is afkomstig uit het kookboek...

Een tafel in de zon

Petra Vandewouer woont al jaren in de Drôme Provençale, waar ze inspiratie opdoet voor lekkere mediterrane gerechten. Met heerlijk verse producten van de streek

... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Tomatensaus tips

Reacties op dit recept

  • Hannie ik heb deze saus gemaakt maar ik heb het velletje van de tomaten gehaald. en er iets sambal bij gedaan erg lekkere saus