Aardappelsoep van zoete aardappelen, kokos en limoen

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 43 waarderingen

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels geraspte verse gember
  • 500 g zoete aardappelen, in stukken
  • 1 liter bouillon
  • 200 ml kokosmelk (blik)
  • sap van 2 limoenen

Bereiden

Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit daarin de ui, knoflook en gember. Doe de aardappels nu ook in de pan en bak ze even aan. Doe de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.

Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kokosmelk en het limoensap toe. Laat nu nog 10 minuten koken. Breng de aardappelsoep op smaak met zout en flink wat versgemalen zwarte peper.

Extra benodigd

Staafmixer

Opmerking

De combinatie van zoete aardappels en limoen is heel bijzonder. Zoete aardappels kun je bij tropische toko's kopen, maar ook veel groenteboeren verkopen ze tegenwoordig.

Kookboek

Het recept 'Aardappelsoep van zoete aardappelen, kokos en limoen' is afkomstig uit het kookboek...

De kleine vegetarische keuken

De meest smaakvolle vegetarische gerechten uit de eerdere delen van 'De nieuwe keuken' zijn nu gebundeld. Dit handzame dikke boekje staat vol recepten die ieder... lees verder

© Uitgeverij Becht

Aardappelsoep tips

Reacties op dit recept

  • Christian Zoete aardappels kun je ook steeds vaker bij de betere supermarkten kopen en bij sommige natuur(voeding)winkels.
  • Sander Twee limoenen per liter soep was bij mij iets te zuur. Hangt waarschijnlijk van de limoen af. Ik zou met 1 beginnen en even proeven. Ik denk dat ik de volgende keer een steeltje Sereh / Lemon grass probeer in plaats van limoen.
  • florent Ik vind het een heerlijk recept dat zeer lekker past in mijn dieet.
  • m Met citroengras nog lekkerder en met toevoeging van groenten een lekkere maaltijdsoep.
  • Peter Een heel goed recept, maar inderdaad heb ik ook de limoen naar smaak toegevoegd. Ineens twee limoenen toevoegen is te veel.
  • J. Ook ik heb minder limoensap gebruikt. Een beetje koriander toevoegen was ook heerlijk! De zoete aardappel haal ik bij onze Boer en Land winkel in Beverwijk.
  • Zwanovsky Een verrukkelijke soep. Ook 1 limoen en een sereh stengel toegevoegd. Een deel van de kokosmelk vervangen door santen. Koriander erover voor het serveren, jammie!
    • Maaike Hi, vraagje, hoe bereid je de sereh? De suggestie klinkt lekker maar ik weet niet hoe ik deze in dit recept moet toevoegen/bereiden.
  • Tineke Heerlijk soepje... al vaak gemaakt, zonder limoen maar met sereh en santen. Ui vervangen door een preitje.
  • Laura Super lekker inderdaad. 2 limoenen vond ik ook te veel. Ik doe een beetje naar smaak en inderdaad sereh stengels mee laten koken. Ook pepertje fijnsnijden geeft een extra lekker scherpje erbij. Ook heerlijk met toppings: cashewnootjes, koriander, uitgebakken spek (klein beetje) en/of wat Bulgaarse yoghurt erin.
  • Plien Ja, te veel limoen. Een halve limoen is voldoende.
  • Joyce Ik mis alleen nog gele Thaise curry pasta (go Thai van de Jumbo) en inderdaad koriander en limoen. Smullen!!!
  • June Dit is mijn favoriete zoete aardappelsoep. Ook ik gebruik maar 1 limoen in plaats van 2. Door alle tips ben ik ook serehstengel gaan toevoegen en dat maakt de soep helemaal af.
  • Bernadette Wie kan mij helpen: hoe moet ik de zoete aardappel gaan bereiden, gewoon met schil in stukken?
    • Lou Je schilt de zoete aardappelen en daarna snijd je ze in stukken.
    • sam Ik laat de schil er altijd aan. Zitten veel vitamines in en pureer je gemakkelijk mee.
  • Monikie Vandaag de soep gemaakt met een eigen final touch. Halve theelepel garam massala meegebakken met uitjes en knoflook. Absoluut niet 2 limoenen, veel te zuur. Halfje is ruimschoots voldoende met een stuk sereh. Koriander maakt het echt af.
    • Erik Of Vadouvan of Indian Rub van JB.
  • marisol Ik ga deze soep vanavond maken, en doe er een halve pot kikkererwten doorheen!
  • Ans Erg lekker! Heb er een limoen in gedaan ipv 2 en half rood pepertje erbij. Het is een blijvertje!
  • maol Kikkererwten toevoegen is wellicht een goed idee, anders mis je zeker eiwitten.
    • Erik Dan zou ik in plaats van kikkererwten gele linzen nemen.
  • Karin Heerlijk soepje met 1 limoen, maar zou ook ietsje meer mogen zijn (probeer ik nog eens uit). De helft van deze soep (we zijn met z’n 2en) vul ik aan met taugé en sugersnaps en ietsje rode peper.
  • Astrid Gaat de kokosmelk niet schiften als je deze 10 minuten mee kookt?
    • Renske Bij mij is dat inderdaad gebeurt! Qua smaak denk ik geen verschil, maar het ziet er niet fraai uit helaas.
    • Rowena Ik heb deze soep al heel vaak gemaakt, maar bij mij is hij nog nooit gaan schiften.
    • Lieke Ik kook de ui, knoflook, gember 15 minuten in een beetje water. De aardappels kook ik in 15 minuten in schil als ze gaar zijn velletje eraf pureren samen met de andere spullen, dan lemon en kokosmelk.
      Klaar.
  • Shantie Vandaag voor het eerst gemaakt met sereh en een limoen. Het is overheerlijk.
  • Estelle Teveel limoen, halve is al goed.